header
متن مورد نظر

درست کردن سوهان کنجدی برای نوروز ۹۵

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

سوهان کنجدی

مواد لازم

كنجد: یك تا یك و نیم پیمانه

شكر قرمز: دو پیمانه

آب: دو قاشق سوپخوری

طرز تهیه

شكر قرمز را درون تابه‌ای ریخته و روی حرارت كم می‌گذاریم تا شكر آب شود و پس از هم زدن به صورت شهد غلیظی در ‌آید. آب را به شكر افزوده، یك جوش كه زد، كنجد تفت داده شده را اضافه می‌كنیم. سریع هم زده، سپس مواد را درون یك سینی چرب ریخته و پخش می‌كنیم. كمی كه از حرارت افتاد آن را به صورت دلخواه برش می‌دهیم.

نکات

دسر استان مازندران

در استان مازندران، از مزارع نیشكر رسیده آن را تراشیده و بعد از شستشو، آن را از روی بندهایی كه در ساقه دارد بریده و داخل دستگاه قرار داده و آب میگیرند، سپس در دیگ های مخصوص و بزرگی ریخته تا بجوشد. كف روی آن را برداشته و مانند شیره انگور در وعده صبحانه میل میكنند و پس از غلیظ شدن، شكر قرمز به دست می آید كه مانند شكلات كاراملی میباشد.

كنجد را در تابه ریخته (بدون روغن) روی حرارت ملایم تفت میدهیم تا عطر آن به مشام برسد.

در بعضی مناطق سوهان را كم كنجدتر درست میكنند و سوهان حالت شكننده ندارد و نرم است، اما میتوان مقدار كنجد را كمی بیشتر ریخت تا سوهان خشك تر و حالت شكنندگی داشته باشد.

===============================

حراج ویژه سال ۱۳۹۵ را از دست ندهید

ارسال نظر