header
متن مورد نظر

طرز تهیه باقالی پلو با مرغ در بهار ۹۵

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

باقالی پلو با مرغ

در میان غذاهای سنتی، باقلاپلو یکی از پرطرفدارترین ها است و کسانی که غذاهای گوشتی را می پسندند، از خوردن این غذا لذت بیشتری می برند…

خانواده های ایرانی نیز وقتی مهمان عزیزی به خانه شان می آید و حتی در جشن های عروسی شان، باقلاپلو را به عنوان یک پای ثابت میز غذا انتخاب می کنند. جالب اینجاست که چندان تفاوتی در دستور پخت این غذا در میان اقوام مختلف ایرانی دیده نمی شود اما نکته های کلیدی ای وجود دارد که بهتر است هنگام پخت به آنها توجه کنید.

مقدار کالری

مواد غذایی باقلاپلو با مرغ در مجموع تقریبا ۲۳۰۰ کیلوکالری انرژی دارند و در صورت تقسیم کردن این غذا میان ۴ نفر، تقریبا ۵۸۰ کیلوکالری به هر نفر خواهدرسید. هر ۵ قاشق سرصاف برنج پخته شده یک واحد غلات محسوب می شود و دارای ۸۰ کیلوکالری انرژی است و هر ۳۰ گرم گوشت سینه مرغ نیز یک واحد گوشت است و تقریبا ۵۰ کیلوکالری انرژی دارد. با دانستن مقدار کالری این موادغذایی، می توانید مقدار کالری ای که با خوردن مقداری برنج و گوشت مرغ دریافت می کنید، محدودتر و اندازه آن را محاسبه کنید.

مـواد لازم (برای ۴ نفر)

باقلا/۲لیوان/۴۸۰کیلوکالری

برنج/۴لیوان/۹۶۰کیلوکالری

شوید تازه خردشده/۳لیوان/۷۵کیلوکالری

سینه مرغ/۳۰۰گرم/۵۰۰کیلوکالری

پیاز خردشده/۱قاشق غذاخوری/۲۵کیلوکالری

رب گوجه فرنگی/۲به میزان دلخواه/۵کیلوکالری

نمک، زردچوبه و فلفل سیاه/قاشق غذاخوری/۰کیلوکالری

روغن کانولا/۳قاشق غذاخوری/۲۷۰کیلوکالری

طـرز تـهـیـه

روغن را در قابلمه ای بریزید و پیازها را در آن سرخ کنید. وقتی طلایی شدند، رب را نیز بیفزایید و کمی آن را تفت دهید. حالا تکه های سینه مرغ را بیفزایید و به آنها ادویه بزنید. بعد از ۵ تا ۶ دقیقه حرارت دیدن، ۲ تا ۳ لیوان آب اضافه کنید و بگذارید تکه های مرغ با حرارت ملایم پخته شوند.

باقلاها را به مدت ۵ تا ۶ دقیقه در آب جوش بریزید و بگذارید نیم پز شوند سپس آنها را آبکشی کنید. برنج را در قابلمه محتوی آب جوش بریزید و هنگام آبکش کردن، شوید تازه و باقلا را لابلای برنج اضافه کنید. بعد دم کشیدن برنج و پخته شدن تکه های مرغ، غذای شما آماده خوردن است.

همراه غذا

می توانید این غذا را با یک بشقاب سالاد سبزیجات تازه میل و آن را با کمی سرکه یا آبلیمو مزه دار کنید. نوشیدنی تان نیز می تواند یک لیوان دوغ یا آبمیوه تازه باشد البته از شربت های سنتی نیز می توانید استفاده کنید.

۱۰ راز باقلاپلو

باقلاپلو از غذاهای قدیمی ایرانی و مختص کشور ماست و در هیچ کجای دنیا غذایی با این مشخصات نمی توان یافت؛ غذایی که از مخلوط برنج و باقلا تشکیل شده باشد. برای تهیه این غذا که یکی از گزینه های مناسب برای سرو در میهمانی های ایرانی محسوب می شود، باید نکته هایی را رعایت کرد:

۱. حتما از باقلا هایی استفاده کنید که پوست سبز رنگی دارند و البته به مدت طولانی هم فریز نشده اند زیرا ماندن طولانی مدت باقلا در فریزر باعث تغییر رنگ و طعم این ماده غذایی می شود.

۲. بهتر است نصف مقدار برنج، باقلا اضافه کنید. یعنی در ۴ پیمانه برنج، ۲ پیمانه باقلا بریزید.

۳. بهترین گوشت ها برای صرف با باقلاپلو، گوشت های گردن و ماهیچه هستند البته این غذا با گوشت مرغ نیز خورده می شود. جالب است بدانید که جنوبی ها این برنج مخلوط را با ماهی هم می خورند.

۴. قبل از افزودن باقلا به برنج آبکش شده، بهتر است آن را به مدت ۵ تا ۶ دقیقه در آب جوش قرار دهید و با دم کشیدن کامل برنج، باقلاها نیز مغزپخت خواهندشد. یادتان باشد که این مرحله نباید خیلی طولانی شود زیرا در صورت زیاد جوشیدن باقلاها در آب، بعد از دم کشیدن همراه برنج، له خواهند شد. در ضمن، هنگام جوشیدن باقلا ها در آب، کفی روی آنها را می گیرد که باید آن را بردارید زیرا در غیر این صورت باقلاپلو رنگ کدر و تیره ای پیدا می کند که چندان خوشایند نیست.

۵. گاهی باقلاها به خوبی پخته نمی شوند. این نوع ناپز هستند و هر قدر روی حرارت بمانند، باز هم پخته نخواهند شد بنابراین بهتر است از حرارت دادن آنها خودداری و از خوردنشان صرف نظر کنید.

۶. سبزی مناسب این غذا شوید است که توصیه می شود از نوع تازه آن استفاده کنید. در ضمن می توانید هنگام دم کشیدن برنج، یک شاخه سیر تازه در میان آن قرار دهید تا عطر منحصر بفردی بگیرد.

۷. اگر باقلاپلوی تان با گوشت گردن بود، برای طعم دادن بیشتر به این غذا می توانید روی برنج در حال دم کشیدن، دارچین بیفزایید و روی گوشت نیز کمی دارچین بریزید. به این ترتیب غذا طعم متفاوت تری پیدا خواهد کرد.

۸. ته دیگ این غذا می تواند مخلوط برنج با باقلا یا نان، به خصوص نان تافتون، باشد. به این ترتیب دیگر با هیچ بهانه ای از خیر ته دیگ تهیه شده نخواهیدگذشت.

۹. بهترین همراه غذایی که به شما پیشنهاد می کنم، سالاد شیرازی و ترشی است البته بسته به ذائقه تان می توانید هر همراه غذای دیگری نیز انتخاب کنید.

۱۰. از نظر طعم، نوشیدنی مناسب می تواند یک لیوان شربت عرق نعناع یا گلاب باشد. البته شربت بهارنارنج نیز با این غذا طعم مناسبی ایجاد خواهد کرد.

اگر فشارخون دارید

بهتر است به برنج کمی سیر تازه بیفزایید و افزودن نمک را بسیار محدود کنید. می توانید در کنار مرغ از سیب زمینی استفاده کنید زیرا این ماده غذایی سرشار از پتاسیم است و به کنترل فشارخون تان کمک خواهد کرد. البته در صورت خوردن سیب زمینی با این غذا، مقدار برنج مصرفی را به حداقل برسانید زیرا در غیر این صورت دچار اضافه وزن خواهید شد.

اگر چربی خون دارید

بهتر است با این غذا گوشت سفید مانند گوشت بوقلمون یا مرغ میل کنید آن هم قسمت سینه زیرا چربی کمتری دارد، غذا را با روغن کمتری تهیه و آن را با یک بشقاب سبزی خوردن میل کنید. این فیبر دریافتی به تنظیم چربی خونتان کمک خواهد کرد.

اگر لاغر هستید

بهتر است وقتی غذا را در بشقاب کشیدید، به آن کره بیفزایید و آن را با یک بشقاب سالاد سبزی های رنگارنگ و تازه میل کنید. این سبزی ها بهتر است شامل گوجه فرنگی، کاهو، کلم قرمز و جوانه گندم باشد. پیشنهاد می کنیم باقلاپلو با مرغ را با یک لیوان آبمیوه تازه خانگی میل کنید تا مقدار کالری ای که در واحد حجم در یک وعده غذایی دریافت می کنید، افزایش یابد.

===============================

حراج ویژه سال ۱۳۹۵ را از دست ندهید

ارسال نظر