header
متن مورد نظر

دستور پخت ماهی شکم پر بدون فر برای عید

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

ماهی شکم پر بدون فر

مواد اولیه :

برای ۲ نفر
آبلیمو به میزان لازم
سیر  ۱تا۲حبه
انار ۳قاشق غذاخوری (جنگلی و ساییده شده (از رب انار هم میتوان استفاده كرد))
كنجد ۲قاشق غذاخوری
گردو ۲قاشق غذاخوری (آسیاب شده)
ماهی ۱عدد (سفید)
ادویه به میزان لازم (مخصوص ماهی یا گرام ماسالا)
سبزی ۱۰۰گرم (نارلنگ یا معطر)
اشپیل ۱عدد (اشپیل همان تخم ماهی است)

طرز تهیه:

ابتدا ماهی سفید تازه را پس از تمیز كردن كاملاً شستشو دهید و خشك كنید و شكم آن را برشی طولی دهید و با دقت تمام محتویات شكمش را خالی كنید،حال داخل شكم را كاملا بشویید و كمی نمك و آبلیمو بزنید و كنار بگذارید. حال باید اشپیل ها را تمیز كنید.سطح تخم‌ها را غشایی گرفته و رگه‌هایی دارد كه در حین پاك كردن ماهی بایستی كاملاً گرفته شود. در این فاصله، سبزی‌ها را خرد كرده و به همراه نمك، فلفل، ادویه، كنجد و گردوی ساییده شده و یا ریز خرد شده و انار جنگلی ساییده شده (پودر) یا رب انار و سیر رنده شده به تخم ماهی‌ها اضافه كنید و مواد را خوب با هم مخلوط كنید. حالا با یك قاشق درون ماهی را پر كنید و لبه‌هایش را مرتب بدوزید.شما الان دو راه برای پخت ماهی دارید.
۱) در یك تابه مناسب به مقدار كافی روغن سرخ كردنی بریزید و درون آن ماهی را با حرارت كم طبخ كنید و همان طور سرو كنید.
۲)درون قابلمه ای (گمج)مقداری كره بریزید و مقداری از مواد داخل شكم را در آن تفت داده و ماهی را هم جداگانه كمی تفت بدهید و بعد ماهی را روی مواد قرار داده و یك استكان آب داغ مخلوط شده با رب انار روی آن بریزید و اجازه دهید كمی بپزد و بعد سرو كنید.

نكات:

۱)میزان موادی كه در بالا گفته شده است متناسب با اندازه ماهی تغییر می‌كند.
۲)داخل شكم ماهی را خیلی پر نكنید چون دوخته نمی‌شود.
۳)سبزی‌های نارلنگ و انار، ویژه مازندران می‌باشد در صورتی كه در دسترس نبود از سبزیهای معطر و رب انار ترش استفاده كنید.
۴)در صورت تمایل اشپیل را حذف كرده و به جای آن گردو و سبزی بیشتری بریزید.
نوش جان

===============================

حراج ویژه سال ۱۳۹۵ را از دست ندهید

ارسال نظر