header
متن مورد نظر

طرز تهیه شیرینی دانمارکی عید نوروز ۹۵

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

شیرینی دانمارکی

مواد اولیه :

كره ۱۰۰گرم
شكر ۴۰گرم
نمك ۱چهارم قاشق چایخوری
تخم مرغ  ۱عدد
شیر  ۱پیمانه (گرم)
آرد نیم كیلو
خمیر ترش ۱قاشق سوپخوری سرپر (از نوع ریز)

 مواد كرم :

آب ۲پیمانه
آرد ۳چهارم پیمانه
شكر ۳چهارم پیمانه
وانیل ۱چهارم قاشق چایخوری
آبلیمو ۱قاشق مرباخوری
گلاب به میزان لازم (اختیاری(هر مقداری كه دوست دارید را جایگزین آب كنید البته نه كامل))

طرز تهیه كرم:

در ظرفی مناسب شكر و آرد را مخلوط كرده و آب یا آب همراه با گلاب(در هر دو صورت فقط ۲پیمانه)را به تدریج به مواد بیفزایید و خوب مخلوط كنید.حالا ظرف را روی حرارت ملایم مرتب مخلوط كنید تا مایع غلیظ شود.زمانی كه مایع غظت پیدا كرد آن را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید كاملا خنك شود و بعد آبلیمو و وانیل را به كرم بیفزایید.

طرز تهیه شیرینی:

ابتدا در ظرف گودی آرد،شكر،نمك و پودر خمیر ترش را مخلوط كنید.سپس در مركز ظرف حفره ای ایجاد كرده و شیر گرم و تخم مرغ را در آن بریزید و با دست مواد را به سمت داخل ریخته و كاملا مخلوط كنید و ورز دهید.حالا كره نرم شده را به خمیر اضافه كرده و خیلی خوب آن را ورز دهید.خمیر را داخل ظرف چرب شده ای قرار دهید و روی آن را با نایلكس بپوشانید و در محل گرمی قرار دهید و حدودا ۱ساعت صبر كنید تا خمیر به اصطلاح وربیاید.سپس با وردنه خمیر را روی سطح آرد پاشی شده پهن كنید،طوری كه ضخامت آن نیم سانتی متر باشد.

سپس با كارد تیزی آن را به شكل مربع های كوچك برش بزنید و مقداری كرم لای آن قرار دهید و دو زاویه رو برو را به هم برسانید تا خمیر به شكل مثلث دربیاید.خمیرهای آماده شده را با فاصله در سینی چرب شده فر قرار داده و دوباره رویشان نایلكس قرار دهید و ۱۵تا۳۰دقیقه صبر كنید.در ظرفی جداگانه ۱عدد زرده تخم مرغ را با مقدار كمی شیر مخلوط كرده و روی شیرینی ها بمالید و در صورت تمایل كمی هم كنجد بپاشید.حال سینی را در طبقه وسط فری كه از ۱۵دقیقه قبل گرم شده به مدت ۲۰دقیقه قرار دهید.(دمای فر ۳۵۰درجه فارنهایت یا ۱۷۵درجه سانتی گراد باشد خوب است).

نكات:

۱)اگر دوست دارید به كرم یا خمیر شیرینی مقداری پودر هل هم اضافه كنید تا خوشمزه تر شود.
۲)در صورت تمایل در خمیر از شیر به جای آب استفاده كنید.
۳)آرد را حداقل ۳بار الك كنید.
۴)میتوانید روی شیرینی بادام خرد شده یا كاكائو آب شده و حتی مایع شیرینی نارگیلی صورتی كه در سوران آمده است بریزید و بعد در فر قرار دهید.
نوش جان

===============================

حراج ویژه سال ۱۳۹۵ را از دست ندهید

ارسال نظر