header
متن مورد نظر

دستور تهیه شیرینی های عید نوروز ۹۵

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

دستور تهیه شیرینی های عید نوروز 95

بسیاری از کدبانوهای ایرانی روزهای قبل از عید را به تهیه مایحتاج دید و بازدید‌های نوروزی، ازجمله پختن شیرینی‌های مخصوص این ایام اختصاص می‌دهند. این هفته سعی کردیم طرز تهیه تعدادی از این شیرینی‌ها را شرح دهیم که با تهیه آنها هم در هزینه‌هایمان صرفه‌جویی شود و هم هنرمندی خود را به مهمانان نوروزی‌تان نشان دهیم. از همین جا هم پیشاپیش روزگاری شیرین برایتان آرزو می‌کنیم.

شیرینی نخودچی

مواد لازم: آرد نخودچی: ۱۲۵ گرم، روغن جامد: ۲۵۰ گرم، پودر قند: ۱۲۵ گرم، هل: یک قاشق غذاخوری، خلال پسته: یک قاشق غذاخوری

طرز تهیه:پودر قند را در یک کاسه مناسب بریزید و روغن را همراه پودر هل به آن اضافه کنید. با همزن برقی مواد را مخلوط کنید و این کار را چند دقیقه ادامه دهید. سپس آرد نخودچی را کم‌کم به مواد اضافه کنید، طوری که به خمیر تبدیل شود. خمیر را چند دقیقه ورز دهید، اما دقت داشته باشید که خمیر نباید به روغن بیفتد. در صورتی که خمیر به روغن افتاد، مقداری آرد نخودچی به آن اضافه کنید. سپس خمیر را ۲۴ ساعت استراحت دهید و روی یک سطح صاف آن را با وردنه باز کنید. با استفاده از قالب‌های کوچک، خمیر را قالب بزنید و آنها را درون سینی فر بچینید. روی هر شیرینی را با یک خلال پسته تزئین کنید. خمیر این شیرینی چسبناک نیست و باید قبل از قالب زدن با وردنه حالت فشرده پیدا کند تا از هم جدا نشود. این شیرینی را ۲۰ دقیقه در فر با درجه حرارت ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد قرار دهید و بعد از خنک شدن در یک ظرف مناسب بچینید.

قطاب

مواد لازم: آرد: ۳۰۰ گرم، بکینگ پودر: یک قاشق چایخوری، ماست شیرین: ۱۰۰ گرم، تخم‌مرغ: ۲ عدد، روغن جامد: ۵۰ گرم، پودر پسته، گردو و بادام:۱۰۰ گرم، هل: ۲ قاشق چایخوری، پودر قند: ۵۰ گرم

طرز تهیه: ابتدا زرده‌های تخم‌مرغ را جدا کنید و آنها را درون یک کاسه بریزید و با ماست مخلوط کنید. آرد و بکینگ پودر را که از قبل الک کرده‌اید، به مواد بیفزایید. دقت کنید میزان آرد بستگی به این دارد که چه زمانی خمیر به دست نچسبد. خمیر را برای چند دقیقه ورز دهید، سپس روی آن را بپوشانید و ۲ ساعت استراحت دهید. در یک ظرف جداگانه دو قاشق پودر قند بریزید و سپس پودر گردو، بادام، هل و پسته را با آن مخلوط کنید. خمیر قطاب را روی یک سطح صاف به قطر نیم میلی‌متر پهن کنید و با یک لیوان قالب بزنید. یک قاشق چایخوری از مواد را داخل خمیر بریزید و لبه‌های آن را ببندید. یک ماهیتابه عمیق انتخاب کنید و روغن را داخل آن داغ کنید. بعد از این‌که قطاب‌ها سرخ شد قبل از سرد شدن آنها را داخل پودر قند بغلطانید. سپس آنها را در یک ظرف مناسب بچینید و با چای نوش جان کنید.

شیرینی برنجی

مواد لازم: تخم‌مرغ: ۲ عدد، آرد برنج: یک کیلو، روغن جامد: ۵۰۰ گرم، پودر قند: ۲۵۰ گرم، گلاب: نصف استکان، هل: به میزان کم، پودر پسته یا کنجد: یک قاشق غذاخوری

طرز تهیه: ابتدا در یک ظرف مناسب تخم‌مرغ‌ها را بشکنید و چند دقیقه باهمزن مخلوط کنید. سپس پودر قند را اضافه کنید و آنقدر هم بزنید تا یکدست شود. در این مرحله هل و گلاب را همراه روغن جامد که روی حرارت غیرمستقیم گرم کرده بودید، اضافه کنید. در نهایت آرد برنج را کم‌کم به مواد بیفزایید. میزان دقیق آرد برنج به این بستگی دارد که خمیر به دست شما نچسبد. خمیر را یک ساعت استراحت دهید و سپس آن را با یک وردنه روی سطح صاف و آرد پاشیده باز کنید. از یک قالب استفاده کنید و خمیر را قالب بزنید. سپس مقداری پودر پسته یا کنجد روی شیرینی‌ها بپاشید و آنها را داخل فر با حرارت ۱۶۰ درجه سانتی‌گراد قرار دهید. بعد از ۲۰ تا ۲۵ دقیقه شیرینی برنجی شما آماده است.

شیرینی‌های​ شکلاتی

مواد لازم:آرد: ۱۱۰ گرم، نشاسته ذرت: ۲ قاشق غذاخوری، پودر قند: ۵ قاشق غذاخوری، پودر کاکائو: ۲ قاشق غذاخوری، کره:۱۳۰ گرم، وانیل: یک قاشق چایخوری، کنجد: یک قاشق غذاخوری

طرز تهیه: ابتدا پودر قند را با کره خوب مخلوط کنید تا یکدست شود. سپس وانیل را به مواد اضافه کنید و هم بزنید. نشاسته ذرت را با آرد و پودر کاکائو الک کنید و کم‌کم به مواد اضافه کنید. دقت کنید میزان سفتی مواد این شیرینی به گونه‌ای باید باشد که بتوانید آن را داخل قیف بریزید. بعد از انتقال مواد به قیف آنها را به شکل شکوفه روی سینی فر از قبل چرب شده قرار دهید و روی شیرینی‌ها را کمی کنجد بپاشید. این شیرینی را ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در فر با درجه حرارت ۱۷۰ درجه سانتی‌گراد قرار دهید و بعد از خنک شدن در ظرف مناسب در کنار سایر شیرینی‌های عید بچینید.

شیرینی نارگیلی

مواد لازم: سفیده تخم‌مرغ: ۳ عدد، نارگیل: نصف لیوان، شکر: یک لیوان، روغن مایع: یک‌چهارم لیوان، آبلیمو: یک قاشق غذاخوری، پودر پسته یا بادام: یک قاشق غذاخوری

طرز تهیه: در یک قابلمه مناسب شکر و سفیده تخم‌مرغ را باهم مخلوط می‌کنیم. سپس قابلمه را روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم و به هم زدن ادامه می‌دهیم به صورتی که سفیده تخم‌مرغ نبندد. در این مرحله آبلیمو را همراه روغن به مواد اضافه می‌کنیم. در نهایت نیز نارگیل را به باقی مواد می‌افزاییم و خوب هم می‌زنیم. دقت کنید شیرینی خیلی سفت نباشد.

سپس کف سینی فر را کاغذ روغنی بیندازید و مواد شیرینی نارگیلی را با قاشق با فاصله روی آن بریزید. روی شیرینی‌ها را کمی پودر پسته یا بادام بپاشید و سینی را داخل فری که از قبل گرم کرده بودید،قرار دهید. این شیرینی بعد از ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در ۱۵۰ درجه سانتی‌گراد آماده می‌شود. بعد از خنک شدن شیرینی، آن را از کاغذ روغنی جدا کنید و در ظرف مناسب بچینید.

سوهان عسلی

مواد لازم: عسل: ۵۰ گرم، شکر: ۱۲۵ گرم، روغن مایع: یک قاشق، زعفران: یک قاشق چایخوری، خلال پسته، بادام، فندق و کنجد: ۱۵۰ گرم

طرز تهیه: ابتدا شکر را داخل یک ظرف بریزید و روی حرارت بگذارید و صبر کنید تا شکر آب شود و تغییر رنگ بدهد. بعد از چند دقیقه که شکر کاراملی شد، عسل را همراه روغن مایع و زعفران به آن اضافه کنید. مواظب باشید که شکر در این مرحله نسوزد. سینی مورد نظرتان را از قبل با روغن مایع چرب کنید و کنار دستتان بگذارید. در آخرین مرحله از آماده شدن شکر، مغز دلخواهتان را داخل آن بریزید. این مایع حرارت بسیار بالایی دارد و باعث برشته شدن مغز می‌شود. سپس بلافاصله مواد را با قاشق روی سینی بریزید و دقت کنید که این مواد زود سرد می‌شوند و باید قبل از سفت شدن آن تمام مواد را روی سینی ریخته باشید. بعد از این‌که سوهان عسلی‌های شما سرد شد، آنها را از سینی جدا کرده و در مکانی بدون رطوبت نگهداری کنید.

کلمپه​کرمان

مواد لازم: روغن جامد: ۱۵۰ گرم، آرد: ۲۵۰ گرم، زرده تخم‌مرغ: یک عدد، شیر: یک‌سوم پیمانه، بکینگ پودر: نصف قاشق چایخوری، خرما: ۲۵۰ گرم، روغن:۴۰ گرم، گلاب: به میزان کم

طرز تهیه: روغن جامد را در یک ظرف مناسب بریزید و روی حرارت غیرمستقیم بگذارید تا ذوب شود. در این مرحله آرد و بکینگ پودر را به روغن اضافه کنید. در یک ظرف جداگانه زرده‌های تخم‌مرغ را با شیر هم بزنید و سپس ​ آرد و روغن بیفزایید. خمیر به دست آمده را ورز دهید تا جایی که به خمیری نرم و لطیف تبدیل شود و به دست نچسبد. روی خمیر را بپوشانید و یک ساعت استراحت دهید. خرماها را پوست بگیرید و همراه روغن و گلاب خوب له کنید. در صورت تمایل می‌توانید از مقداری دارچین نیز استفاده کنید. این مخلوط را چند دقیقه روی حرارت قرار دهید تا بهتر و راحت‌تر مخلوط شود. فر را از قبل روشن کنید تا گرم شود. همزمان خمیر آماده شده را روی یک سطح صاف و آرد زده شده با وردنه باز کنید و به صورت گرد قالب بزنید. کمی از مخلوط خرما را روی دایره‌ها بگذارید و یک دایره دیگر را روی آنها قرار دهید. کناره‌های شیرینی را با دست به هم وصل کنید و با برگرداندن هر سمت سعی کنید شکل بهتری به آن بدهید. روی سطح کلمپه‌ها را با چنگال چند سوراخ ایجاد کنید. از یک مهر مخصوص کلمپه استفاده کرده و روی آنها را نقش بیندازید. کلمپه‌ها را داخل سینی فر بچینید و ۱۵ تا ۲۰ دقیقه داخل فر با حرارت ۱۶۰ درجه سانتی‌گراد قرار دهید.

مرنگ

مواد لازم:سفیده تخم‌مرغ: ۴ عدد، پودر قند: ۲۵۰ گرم،آبلیمو: یک قاشق مرباخوری، پودر پسته: یک قاشق غذاخوری، وانیل و نمک: به میزان کم

طرز تهیه: ابتدا تخم‌مرغ‌ها را یک ساعت قبل از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسند. سپس آنها در یک کاسه مناسب بشکنید و ۲۰ دقیقه هم بزنید تا شبیه خامه فرم گرفته شود و پودر قند را به سفیده تخم‌مرغ فرم گرفته بیفزایید.

در این مرحله آبلیمو، نمک و وانیل را به مواد اضافه کنید. کف سینی فر را کاغذ روغنی پهن کنید و مواد شیرینی را داخل یک قیف بریزید. شیرینی‌ها را با فاصله کم در کنار یکدیگر توسط قیف قرار دهید و روی آنها را کمی پودر پسته بپاشید. این شیرینی را نیم ساعت در فر با درجه حرارت ۱۵۰ درجه سانتی‌گراد قرار دهید تا آماده شود.

شیرینی بادامی

مواد لازم: کره: ۲۰۰ گرم، آرد: ۲۵۰ گرم، پودر بادام: ۱۲۰ گرم، زرده تخم‌مرغ: یک عدد، تخم‌مرغ کامل: یک عدد، پودر قند: ۱۵۰ گرم، وانیل: نصف قاشق چایخوری، کنجد: یک قاشق غذاخوری

طرز تهیه: ابتدا کره را با پودر قند ترکیب و خوب مخلوط کنید تا کاملا یکدست شود و به رنگ روشن دربیاید. زرده تخم‌مرغ را به همراه وانیل اضافه کنید و هم بزنید. در این مرحله آرد را همراه پودر بادام به شیرینی بیفزایید. خمیر لطیف به دست آمده را ۴ ساعت استراحت دهید و سپس روی یک سطح صاف توسط وردنه باز کنید. خمیر را قالب بزنید و روی سینی فر قرار دهید. تخم‌مرغ را در یک ظرف جداگانه هم بزنید و با یک برس روی شیرینی‌ها بکشید. در نهایت روی آنها را کمی کنجد بریزید و داخل فر با درجه حرارت ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد قرار دهید. این شیرینی بعد از ۱۰ تا ۱۵ دقیقه آماده خواهد شد.

شیرینی کشمشی

مواد لازم: پودر قند: ۴۰۰ گرم، آرد: ۳۰۰ گرم، روغن جامد: ۲۰۰ گرم، تخم‌مرغ: ۳ عدد، کشمش: یک فنجان، وانیل: یک قاشق چایخوری

طرز تهیه:ابتدا زرده و سفیده تخم‌مرغ‌ها را جدا کنید. سفیده را ۲۰ دقیقه با همزن کاملا تمیز و بدون چربی هم بزنید تا پف کند. زرده‌ها را هم همراه وانیل خوب مخلوط کنید و در یک ظرف جداگانه پودر قند را با روغن هم بزنید تا به ترکیبی یکدست به رنگ روشن تبدیل شود. این مواد را همراه زرده تخم‌مرغ به سفیده اضافه کنید و در نهایت آرد را همراه کشمش به مخلوط بیفزایید. کف سینی فر را کاغذ روغنی پهن کنید و مخلوط را با یک قاشق با فاصله روی سطح کاغذ روغنی بریزید. سپس شیرینی‌ها را ۵ تا ۸ دقیقه در فر با حرارت ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد قرار دهید.

بعد از خنک شدن شیرینی‌ها را از کاغذ روغنی جدا کرده و در یک ظرف دردار نگهداری کنید.

شیرینی پسته‌ای

مواد لازم: پودر قند: ۱۰۰ گرم، کره: ۱۲۰ گرم، زرده تخم‌مرغ: ۲ عدد، آرد:۲۵۰ گرم، پودر پسته: ۱۰۰ گرم، رنگ خوراکی سبز: یک قطره

طرز تهیه: ابتدا در یک ظرف مناسب پودر قند را بریزید و کره را به آن اضافه کنید. این مواد را خوب باهم مخلوط کنید. سپس زرده‌های تخم‌مرغ را همراه وانیل به مواد بیفزایید و هم بزنید. رنگ خوراکی را همراه پودر پسته با باقی مواد مخلوط کنید. آرد را آهسته روی مواد الک کنید تا جایی که یک خمیر لطیف به دست بیاید. سپس خمیر را ۲ ساعت استراحت دهید و بعد به ضخامت نیم سانتی‌متر باز کنید. از قالب شیرینی استفاده کنید و تمام خمیر را قالب بزنید. شیرینی‌ها را روی سینی فر که کاغذ روغنی دارد، در حرارت ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد به مدت ۲۰ دقیقه قرار دهید. بعد از این‌که شیرینی‌ها خنک شد، آنها را از کاغذ روغنی جدا کنید و در کنار سایر شیرینی‌های عید خود قرار دهید.

سوهان توری

مواد لازم: گردو: ۱۰۰ گرم، شکر: نصف پیمانه، کره: یک‌سوم پیمانه، خامه: ۲ قاشق غذاخوری، آرد: یک‌سوم پیمانه، وانیل: نصف قاشق چایخوری، زعفران: یک قاشق چایخوری

طرز تهیه: گردو را خیلی ریز خرد و با آرد، شکر و خامه مخلوط کنید. سپس کره را که از قبل به دمای محیط رسیده بود به مواد اضافه و با همزن خوب هم بزنید. زعفران را همراه یک قالب یخ آب کنید تا رنگ بیشتری پیدا کند و در این مرحله به سوهان بیفزایید. کف سینی فر را کاغذ روغنی پهن کنید و با یک قاشق کوچک مواد را با فاصله کنار هم بریزید. این سوهان در حرارت ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد بعد از ۱۰ دقیقه آماده خواهد شد.

شیرینی بهشتی

مواد لازم:آرد: ۳ پیمانه، پودر قند: یک پیمانه، روغن جامد: یک پیمانه، وانیل: نصف قاشق چایخوری، هل: نصف قاشق چایخوری

طرز تهیه:ابتدا روغن را در یک کاسه مناسب بریزید و پودر قند را به آن اضافه کنید. این مخلوط را با همزن آنقدر مخلوط کنید تا کرم رنگ شود. در این مرحله هل و وانیل را به مواد بیفزایید و خوب مخلوط کنید.

سپس آرد را کم‌کم به شیرینی اضافه کنید. این کار را آنقدر ادامه دهید تا یک خمیر نرم و لطیف به دست بیاید و به دست نچسبد. در صورت تمایل می‌توانید به نیمی از خمیر مقداری کاکائو اضافه کنید.

روی خمیر را بپوشانید و مدت دو ساعت استراحت دهید. سپس با یک وردنه آن را پهن کنید و با قالب‌های متنوع خمیر را قالب بزنید. شیرینی‌ها را نیم ساعت با ۱۵۰ درجه سانتی‌گراد در فر قرار دهید. بعد از این‌که شیرینی‌ها آماده شد، آنها را در ظرف دردار و به دور از رطوبت نگهداری کنید تا طعم تازه آن حفظ شود.

شیرینی سوئدی

مواد لازم:کره: نصف پیمانه، پودر قند: ۳۰ گرم، هل: نصف قاشق چایخوری، بکینگ پودر: نصف قاشق چایخوری، آرد: ۱۰۰ گرم، پودر پسته: یک قاشق غذاخوری

طرز تهیه:کره و پودر قند را در یک ظرف مناسب بریزید و با همزن مخلوط کنید تا صاف و یکدست شود. بکینگ پودر و هل را با آرد الک کرده و به مواد اضافه کنید. به این ترتیب خمیر شیرینی شما آماده می‌شود. سپس خمیر را به اندازه گردو جدا کنید و روی آن را پودر پسته بپاشید. فر را از قبل گرم کنید و شیرینی‌ها را کف سینی فر که آن را کمی آرد پاشیده‌اید قرار دهید. سپس آنها را در طبقه وسط فر به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه با حرارت ۱۵۰ درجه سانتی‌گراد قرار دهید. سپس شیرینی‌ها را از فر خارج کنید و پس از سرد شدن در ظرف مناسب بچینید.

===============================

حراج ویژه سال ۱۳۹۵ را از دست ندهید

ارسال نظر