header
متن مورد نظر

تغذیه مناسب فصل بهار ۹۵

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

تغذیه مناسب فصل بهار 95

فصل بهار با تمام طراوت و شادابی خود از راه رسیده است و همراه خود آلرژی فصلی را هم دارد. فصل بهار از نظر گرمی و سردی، تری و خشکی در اعتدال است و هیچ یک از وضعیت های فوق غلبه ندارد.

هر چند برخی معتقدند که مزاج بهار گرم و تر است. با این وجود طب سنتی اسلامی، بر پاک سازی بدن از مواد زائدی که از خوردن غذاهای انرژی زا و گرم در فصل زمستان ایجاد شده اند و با گرم شدن تدریجی هوا در بهار و تابستان تبدیل به سموم و مواد شدیداً مضر می شوند، تاکید دارند. به همین منظور برای لذت بردن از طراوت بهاری و جلوگیری از سستی و افزایش غلظت خون، پیش رفتن به سمت یک تغذیه و رژیم غذایی سبک را توصیه می کنند. هر چه به فصل گرما نزدیک تر می شویم، باید دور مصرف غذاهای سنگین تر و چرب تر را خط بکشیم.

«همیشه در بهار دچار حساسیت و احساس پری بیش از حد می شوم. شنیده ام که توصیه طب سنتی در بهار، کم خوری است. می خواستم بدانم حالا که کمی حجم غذایم را کمتر کرده ام، از این مشکلات فصلی خلاص خواهم شد ؟»

کم خوری در فصل بهار، توصیه خوبی است. به طور کلی، با گرم تر شدن هوا و عبور از زمستان، اخلاط بدن کم کم حالتی سفت و منجمد پیدا می کنند. مزاج، حرارت و میزان رطوبت بدن در بهار به گونه ای تغییر می کند که شانس ابتلا به جوش، دمل و حساسیت را افزایش می دهد بنابراین، بهتر است در فصل بهار و با کاهش قدرت هضم و جذب در سیستم گوارش، ورودی بدن کم شود.

کم خوری در بهار باعث می شود بدن ما بتواند خودش را راحت تر با شرایط تطبیق بدهد و دچار مشکلات کمتری شود. از طرف دیگر، ورودی خوراکی هایی با مزاج گرم به بدن در فصل بهار باید به حداقل ممکن برسد. بهتر است در فصل بهار از مصرف ادویه های فراوان همراه غذا که معمولا دارای مزاج گرمی هستند، پرهیز کنید.
هر چه به فصل گرما نزدیک تر می شویم، باید دور مصرف غذاهای سنگین تر و چرب تر را هم خط بکشیم زیرا سیستم گوارشی ما با خروج گرما از اندام های داخلی، ضعیف تر می شود و دیگر قدرت کافی برای هضم غذاهای سنگین نخواهد داشت.

به همین دلیل در بهار و تابستان، بیشتر از پاییز و زمستان با حس پری بیش از حد و مشکلات گوارشی ناشی از آن مانند نفخ و ریفلاکس مواجه می شوید. توصیه ما در فصل بهار و تابستان، همواره مصرف غذاهای سبک و خنک و پرهیز از مصرف غذاهای چرب و پرادویه است.

===============================

حراج ویژه سال ۱۳۹۵ را از دست ندهید

ارسال نظر